Trailing slash for HTTP binding
| From: | LIMBOURG Arnaud | Date: | Tue, 15 Jul 2003 06:16:36 +0000 |
| Subject: | Trailing slash for HTTP binding | ||
| Groups: | php.soap | ||
| Request: | Send a blank email to php-soap+get-796@lists.php.net to get a copy of this message | ||
Thanks for your input Dmitri and Javier !
Since the spec says not to have a trailing space i suppose we can safely
remove it.
Would it cause problems for people here ? Or did you just all hack the
constant to make it work ?
I'll apply Michele patch for WSDL caching and will roll a RC1 release later
this week.
Arnaud.
> Hi .*
> Some words about http namespace in WSDL...
>
> in W3C Note (15 March 2001) for WSDL
> (http://www.w3.org/TR/wsdl) you'll find
> the following namespace prefixes: http ->
> http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/http/ : WSDL namespace for
> WSDL HTTP GET &
> POST binding (1.2 Notational Conventions) ... but in all
> samples in the
> same document we see : ... <soap:binding style="document"
> transport=http://schemas.xmlsoap.org/soap/http /> ... In
> the section 3.3
> soap:binding we read: ... The value of the required transport
> attribute
> indicates which transport of SOAP this binding corresponds
> to. The URI value
> http://schemas.xmlsoap.org/soap/http corresponds to the HTTP
> binding in the
> SOAP specification. Other URIs may be used here to indicate
> other transports
> (such as SMTP, FTP, etc.).
>
> I have never seen any WSDL documents using
> http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/http/ (with trailing slash)
> namespace... So
> i think the possible reason for this confusion either just typo in W3C
> Recomendation (!?!?) or some of the implementations (.NET?)
> do not really
> understand the clause "... The keywords "MUST", "MUST NOT",
> "REQUIRED",
> "SHALL", "SHALL NOT", "SHOULD", "SHOULD NOT",
> "RECOMMENDED",
> "MAY", and
> "OPTIONAL" in this document are to be interpreted as
> described in RFC-2119
> [2]." ;)
>
>
> Me vote for removing this trailing slash from http namespace...